Abonneren op bekendmakingen

In dit gemeentenieuws leest u elke week welke besluiten de gemeente heeft genomen en welke vergunningen zijn aangevraagd en verleend. Vanaf 1 juli 2015 kunt u deze zogenaamde ‘bekendmakingen’ alleen nog lezen op www.officielebekendmakingen.nl. Dan publiceren we deze informatie niet meer op deze pagina. Daarmee besparen we 20.000 euro per jaar.

Sinds 1 januari 2014 maken wij de bekendmakingen ook elektronisch bekend via zoek.overheid.nl. U kunt zich op deze elektronische bekendmakingen abonneren. U hoeft dan niet langer elke week de krant door te spitten naar alle bekendmakingen, maar krijgt de bekendmakingen bij u in de buurt, plaats of de hele gemeente, in uw eigen mailbox. Overheidsinformatie op maat dus!

Wat betekent dit voor u?

Het is belangrijk voor u om te weten, welke besluiten de gemeente neemt. Het kan namelijk zo zijn, dat de gemeente besluiten neemt waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld het besluit om iemand bij u in de straat een vergunning te verlenen om een stuk aan zijn huis aan te bouwen. In veel gevallen kunt u de gemeente laten weten wat u van het besluit vindt. Dit heet ‘een zienswijze indienen’ of ‘bezwaar maken’. Wat het verschil is tussen die twee en hoe u dit kunt doen, staat in de folder ‘Bezwaren tegen besluiten van de gemeente’. U vindt deze folder op de website van de gemeente, onder “Flyers en folders”. U kunt ook een exemplaar opvragen bij het gemeentehuis.

Hoe werkt het?

Op zoek.overheid.nl kunt u zich via een paar eenvoudige stappen inschrijven voor de e-mailservice. Als u wilt, kunt u ook berichten van de provincie en het waterschap ontvangen. Dit kunt u zelf instellen.

Geen computer?

Heeft u geen computer met internetaansluiting? Of kunt u niet met de computer overweg? Wellicht kunt u iemand in uw omgeving, familie of een bekende, vragen u hierbij te helpen. Lukt dat niet? Dan kunt u bij het gemeentehuis informeren of er publicaties zijn die voor u van belang zijn. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar op maandag van 8.30-20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. Het gemeentehuis is open op maandag van 9.00-16.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur.

Berichten gemeente per mail ontvangen?

  • Ga naar zoek.overheid.nl
  • Vul uw e-mailadres, postcode en huisnummer in
  • Geef aan welke berichten u wilt ontvangen
  • Geef aan van welke overheidsorganisatie(s) u berichten wilt ontvangen
  • U krijgt een overzicht van uw aanmelding. Bent u akkoord? Meld u dan aan voor de e-mailservice!

 Blijf op de hoogte! Meld u aan en ontvang berichten over uw buurt per e-mail.

Gemeente Buren

De Wetering 1
4021 VZ Maurik 
Tel.: 14 0344 (info over tel.nr)