BV Buren deelt 25 maart gratis compost uit

Dit item is verlopen op 26-03-2017.

Zaterdag 25 maart is het landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Buren kunnen op deze dag gratis zakken compost afhalen. Van 9.00 tot 13.30 uur bij Wilgje Buitensport, Hennisdijk 7 in Buren. Van 13.30 tot 16.00 uur in het Plantsoen eveneens in Buren. Per voertuig mag u maximaal 3 zakken van 20 liter meenemen. Wees er op tijd bij, want op=op!

In het Plantsoen kunt u niet met de auto komen vanwege de Houtdag. Naast de compostactie zijn in het Plantsoen vanaf 13.30 uur leuke activiteiten in een middeleeuws thema.

Sinds jaar en dag houdt u groente-, fruit- en tuinafval gescheiden. Met deze actie bedankt de gemeente Buren u voor  uw inspanning om groenafval gescheiden aan te leveren. Uw groente-, fruit- en tuinafval krijgt u nu gratis terug in de vorm van compost.

Goed voor uw tuin

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Snel naar

Gemeente Buren

De Wetering 1
4021 VZ Maurik 
Tel.: 14 0344 (info over tel.nr)