Spring naar content

Duurzaamheid

Samen met u werken we aan een groene en duurzame gemeente. Op deze pagina leest u daar meer over. Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via duurzaamheid@buren.nl. Wat kunt u doen om duurzamer te leven? Wat doet de gemeente? U leest er alles over in de nieuwsbrief duurzaam Buren. Ontvang enkele keren per jaar deze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en activiteiten. Samen op weg naar een duurzaam Buren!

Nieuwsbriefarchief

Vragenlijst: stroom uit een eigen windmolen?

De gemeenteraad stelde op 25 april 2023 het beleidskader kleine windmolens vast. Vanuit daar willen we Burense ondernemers een aantal vragen stellen. We zijn benieuwd naar uw plannen, behoeften en wensen rondom hogere windmolens met meer vermogen om te voorzien in uw eigen energiebehoefte. Het gaat om windmolens met een maximale tiphoogte van 90 meter op eigen terrein. U kunt de korte vragenlijst invullen t/m 30 juni 2023 via deze link.

 • Subsidies en financieringsmogelijkheden

  Uw woning verduurzamen of uw tuin vergroenen? Is het dan slim om spaargeld te gebruiken of kunt u beter een lening afsluiten? Misschien zijn er subsidies en kunt u de kosten verlagen… We helpen u graag op weg met meer informatie!

 • Duurzame Buren aan het woord

  Benieuwd naar voorbeelden uit uw buurt? Inwoners en ondernemers delen hier hun verhalen en ervaringen met duurzaamheid.

 • Klimaatvisie en beleid

  De gemeente Buren werkt aan duurzaamheid om klimaatverandering tegen te gaan! In de Klimaatvisie en het vastgestelde beleid leest u daarover meer.

 • Buren naar aardgasvrij!

  Aardgasvrij… Wat houdt dat in?! Meer informatie over de warmtetransitie vindt u hier.

 • Aanpassen aan het klimaat

  Steeds meer droogte, hitte en wateroverlast. Hoe beschermen we ons tegen klimaatverandering?

 • Zonne- en windenergie

  Meer informatie over de ontwikkeling van duurzame energie in de gemeente en over de Regionale Energiestrategie.

 • Energie besparen en isoleren

  Wilt u zelf aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Hier vindt u tips over energie besparen, isoleren en duurzaam (ver)bouwen.

 • Oplaadpunten electrische auto’s

  Alles over oplaadpunten en laadpalen in de gemeente Buren.

 • Circulaire economie

  In een circulaire economie maken en gebruiken we producten en materialen opnieuw. Steeds weer. We gooien (bijna) niets meer weg. Er is geen afval meer, want afval is een grondstof. Op deze pagina vindt u tips om zelf afval te verminderen.

Nieuws duurzaamheid

Vragenlijst: stroom uit een eigen windmolen?

De gemeenteraad stelde op 25 april 2023 het beleidskader kleine windmolens vast. Daarin staat dat kleine windmolens voor eigen gebruik met een tiphoogte van 25 meter mogelijk zijn onder bepaalde voorwaarden. Vanuit daar willen we Burense ondernemers een aantal vragen stellen. Bent u ondernemer in…