Spring naar content

Buren: Allardhof

In 2015 zijn de 25 sociale huurappartementen van KleurrijkWonen aan de Appelgaard opgeleverd. Na een relatief lange voorbereiding is er nu meer duidelijkheid over de bouw van de volgende fase van Allardhof.

Terugblik

Na voltooiing van fase 1 (de 25 appartementen) is in 2016 in overleg met de gemeente Buren en KleurrijkWonen de ontwikkeling van Allardhof fase 2 opgestart. In 2017 is ervoor de ontwikkeling van 11 sociale huurappartementen gekozen.

In 2018 kreeg KleurrijkWonen te maken met een markt voor nieuwbouw die onder druk is komen te staan. Dit had stevige invloed op de kostprijs van de te bouwen woningen. Het bouwen van de appartementen zou simpelweg te duur worden voor de sociale huur. Er is daarom besloten om na te denken over een ander woningtype.

Uiteindelijk is gekozen om 10 grondgebonden woningen te realiseren met een levensloopbestendig karakter. Deze woningen sluiten ook beter aan bij de doelgroep van KleurrijkWonen in de gemeente Buren. Levensloopbestendig en duurzaam KleurrijkWonen gaat dus 10 zogenaamde levensloopbestendige woningen bouwen aan de Appelgaard.

Dit zijn woningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Daarnaast is er op de eerste verdieping mogelijkheid tot het realiseren van een extra slaapkamer. De woningen worden gebouwd volgens de duurzaamheidambitie van KleurrijkWonen. Er wordt gebruikgemaakt van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen.

Wijziging bestemmingsplan

Voor de ontwikkeling van de levensloop bestendige woningen diende KleurrijkWonen een aanvraag voor wijziging van het bestemmingsplan in. Dit is nodig omdat de huidige bestemming nog uitgaat van appartementen. De onderzoeken hiervoor vonden de afgelopen maanden plaats. De verwachting is dat de bestemmingsplanprocedure rond de zomer van 2021 is afgerond.

Start bouw

KleurrijkWonen heeft een voorovereenkomst gesloten met de aannemer die de woningen gaan bouwen. Deze aannemer is Hendrik Coppelmans uit Uden. Een eerste voorlopig ontwerp is uitgewerkt en beoordeeld door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De verdere uitwerkingen van de plannen voor de start van de bouw zijn in volle gang.

Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is en de benodigde bouwvergunning is goedgekeurd, kan gestart worden met de uitvoering. Naar verwachting is dit in het laatste kwartaal van 2021.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan gerust contact op met projectconsulent KleurrijkWonen, Laila Skori. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0345) 596 278 of per mail l.skori@kleurrijkwonen.nl.

Meer informatie

De woningen worden verhuurd via www.woongaard.com.

Overzicht fase 1 en 2:

Appartementen fase 1:

Fase 1:

Fase 2: