Zaterdag 9 maart: Omgevingswandeling Kernachtig Ommeren

11 februari 2019

Kerngericht werken en maatwerk zijn twee belangrijke onderwerpen in de gemeenteraad. Om daar handen en voeten aan te kunnen geven wil de raad graag weten wat er speelt in de verschillende plaatsen in de gemeente. Daarom organiseren we op zaterdag 9 maart een omgevingswandeling in Ommeren.

Wandelen, met wie?

De leden van de gemeenteraad, het college en medewerkers van de gemeente gaan graag al wandelend in gesprek met inwoners van Ommeren. Ondernemers, boeren, burgers en buitenlui, oud en jong: iedereen is welkom!

Waarom?

Tijdens de wandeling leren we elkaar en onze mooie gemeente beter kennen en doen we inspiratie op. Behalve kennismaken kunnen we het hebben over wat we zien, wat actueel is, waar zorg over is en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Waarom Ommeren?

Omdat Ommeren veel mooie plekjes heeft, maar ook minder mooie. Er is genoeg te zien om over te praten en de kern is van een behapbaar formaat voor een wandeling.

Hoe, wat, waar?

Het vertrekpunt is Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21, 4033 NZ in Ommeren. Vanaf 9.30 uur kunt u hier binnenlopen voor een kop koffie. We gaan om 10.00 uur op pad. Rond 11.00 uur denken we bij de Breipot in de Canadalaan aan te komen voor een drankje, hapje en een goed gesprek. Tussen 11.45 uur en 12.00 uur gaan we weer verder. De eindtijd ligt rond 12.45 uur bij het Streekmuseum. Wilt u later aansluiten of eerder weg, dan is dat geen probleem.

Aanmelden

Graag willen we in verband met de catering weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich voor 1 maart aanmelden via griffie@buren.nl. Trek stevige, waterdichte schoenen aan, hier en daar is het drassig. Op plekken waar de wandeling niet toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelen zorgen we voor een alternatief.

Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten tijdens de omgevingswandeling!

Gemeenteraad gemeente Buren

Het initiatief voor deze omgevingswandeling is genomen door raadsleden Ellen van Dam en Wander van Laar.