Steun de strijd tegen kanker: aanmelden kan tot 22 augustus

15 augustus 2019

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel is op 10 juni van start gegaan. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Inwoners van Avri-gemeenten kunnen hun taxussnoeisel inleveren op de milieustraten. De stichting Taxus Taxi zorgt ervoor dat het snoeisel op de milieustraten wordt opgehaald en verwerkt wordt. Aanmelden kan tot 22 augustus 2019.

Duizenden chemotherapie├źn

Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapie├źn gemaakt van het ingezamelde taxussnoeisel. Aan huis ophalen is binnen de Avri-gemeenten nog niet mogelijk. Inwoners kunnen het snoeisel gratis inleveren op de Avri-milieustraten. Tassen om het snoeisel goed in te bewaren zijn gratis te verkrijgen op de milieustraten.

Voorkom broei

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om broei te voorkomen, adviseren we inwoners om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal. De inzameling gaat vanaf maandag 10 juni van start. Het is belangrijk om het snoeisel zo kort mogelijk na het snoeien af te leveren. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof. Bedankt voor uw hulp! Voor meer informatie kijkt u op www.taxustaxi.nl.