Woninginbraak, maak het ze niet te makkelijk!

11 juni 2019

Gemeente, politie en justitie werken voortdurend samen voor een veilig en prettig leefklimaat in de gemeente Buren. Zo ook op het gebied van woninginbraak, een zogeheten high impact crime, omdat de impact van een woningbraak als groot wordt ervaren.

Maak het ze niet te makkelijk!

Naast de inzet van gemeente, politie en justitie is er ook veel dat u zelf kunt doen om de kans op diefstal uit uw woning zo klein mogelijk te maken. Sluit bijvoorbeeld uw woning altijd af bij vertrek, ook al bent u maar eventjes weg. Zorg er ook voor dat de post niet in zicht blijft liggen als u op vakantie bent. Maar er zijn nog meer manieren om inbraak in uw woning te voorkomen. Hieronder vindt u een aantal tips die u eenvoudig zelf kunt toepassen.

Tips voor in en rondom het huis:

  • Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.
  • Sluit altijd uw ramen en doe de deur op slot als u (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars.
  • Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  • Bewaar niet te veel contant geld in huis.
  • Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als uw voor langere tijd weg bent.
  • Heeft u struiken rondom uw huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

Voor meer informatie kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Mariet Grootenboer, adviseur Openbare Orde en Veiligheid van gemeente Buren. Bereikbaar via mgrootenboer@buren.nl of telefoonnummer 14 0344.