Waardering Buren Toen Theatervoorstelling Stenen van de Stad

8 oktober 2019

Samen met bestuurders uit de regio en Oranjesteden Diest en Dillenburg woonden burgemeester en wethouders vorige week de première bij van de voorstelling “Stenen van de Stad”.

Burgemeester Jan de Boer over de première: “Onze gasten waren zonder uitzondering enthousiast en vol waardering over de voorstelling. Het is onvoorstelbaar knap hoe de organisatie en de Burense samenleving elke keer in staat is de verwachtingen te overtreffen. Ik ben ontzettend trots gastheer te zijn geweest voor onze collega-bestuurders van dit spectaculaire evenement, uitgevoerd door tientallen vrijwilligers. Kinderen, jongeren en volwassenen.”

‘Stenen van de stad’

Stenen van de Stad is de vierde productie van Buren Toen Theater. Het Plantsoen, de plek waar Huis Buren heeft gestaan, vormde het decor van deze voorstelling. Huis Buren was één van de grootste kastelen van Nederland. In de loop der eeuwen is het kasteel verspreid over Buren, in allerlei muren en gebouwen, terecht gekomen. De locatie van het kasteel bestaat echter nog steeds: Het Plantsoen. De voorstelling “Stenen van de Stad” van Buren Toen Theater vormt tevens de start van het jubileumjaar Buren 625 jaar stad. In 2020 viert Buren dat zij 625 jaar eerder stadsrechten kreeg van ridder Allard, heer van Buren en Beusichem. Dit jubileum wordt historisch, feestelijk en vooral Burens gevierd.

625 jaar stadsrechten Buren

Het jubileumjaar 2020 belooft een bruisend jaar te worden in Buren. De eveneens door vrijwilligers gevormde stichting Buren 625 jaar stad coördineert en faciliteert de festiviteiten die vertegenwoordigers van lokale verenigingen en ondernemers op het gebied van cultuur, sport, natuur- en natuurbeleving organiseren. Jeugd, jongeren en senioren. Zo staan onder meer de verkiezing van Willem van Oranje en Anna van Buren, een expositie van het werk van prinses Beatrix en de presentatie van een boek over de restauratie van de stad Buren op het programma.