Spring naar content

Raadspraat VVD

11 oktober 2023, 13:44

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Julian van Blijderveen, raadslid voor VVD.

Over een aantal weken presenteert het college van B&W de begroting voor het jaar 2024 aan de gemeenteraad. Dit is altijd een spannend moment, omdat dan duidelijk wordt hoe de gemeente er financieel voorstaat en wat we de komende jaren wel, maar ook juist niet kunnen doen voor onze inwoners.

Zoals iedereen weet, komen we als gemeente uit een financieel dal en zullen de gevolgen daarvan ook de komende periode nog gemerkt worden. De financiën van de gemeente vragen om het maken van lastige keuzes. Geld kan je immers maar één keer uitgeven.

De VVD loopt niet weg voor het maken van deze keuzes. In de gemeenteraad zijn we de afgelopen jaren dan ook zeer duidelijk geweest over de gemeentelijke financiën: “We geven geen geld uit als daar geen andere besparing of inkomstenbron tegenover staat!”.

Als financieel betrouwbare partij zullen wij dit signaal ook de komende periode blijven afgeven. Met gemeenschapsgeld ga je immers zeer zorgvuldig om!

In contact komen met Julian van Blijderveen?
jblijderveen@gemeenteraadburen.nl