Raadspraat fractie Mevrouw Van Dam

3 juni 2020

In Raadspraat schrijven raads- en burgerleden van de gemeente Buren wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Ellen van Dam van de fractie Mevrouw Van Dam.

Er was eens een zandpad

De Buitenhuisestraat, daar ben ik geboren. Uitzicht op boomgaarden en akkers. In 1963 werd het pad een provinciale weg, de N322. In 1973 (de oliecrisis) kon je er heerlijk rolschaatsen. Inmiddels is het een superdrukke verkeersader van regionaal belang en zijn de boomgaarden en akkers veranderd in industrieterrein. In 2008 werd het actiecomité “Klap van de Molen” opgericht. De leden voerden actie tegen het geplande Windmolenpark Buren. Mijn moeder was een van de activisten.

Inmiddels is het 2020

Mijn ouders zijn 90+ en inmiddels pro windmolens omdat fossiele brandstoffen niet meer kunnen. Lelijk vinden ze windmolens ook al lang niet meer. Ze zijn ervan overtuigd dat we beter met onze aarde om moeten gaan. Ze accepteren de provinciale weg en het industrieterrein met alles wat erbij hoort. Muziek van de sportschool in de buitenlucht vanwege de coronacrisis? “Prima buren, ze moeten ook hun geld verdienen.” Hoe denkt u of denk jij inmiddels over windmolens en zonnepanelen?

Is het nu beter of slechter?

Het is in ieder geval anders. Zo is het leven. Alles verandert, iedere dag! Volg de ontwikkelingen en denk en doe zelf mee. Worden wijzigingen volgens de regels uitgevoerd? Accepteer het, dan kun je ook je geluk weer vinden.

De wereld verandert

Onderwerpen als energiebesparing, energie opwekken en de plaats van windmolens en zonnepanelen staan op de agenda van de gemeenteraad. Hoe willen we omgaan met het milieu, onze leefomgeving en ons uitzicht? Hoe willen we wonen, werken en zorgen? Hier denken we graag samen met u/jou over na.

Laat je stem horen en doe mee!

Maak vooral gebruik van inspraakkansen zoals dorpenrondes (als deze weer starten), reageer op enquêtes van of namens de gemeente en stel je vragen! Wat ‘Mevrouw van Dam’ betreft een speerpunt: toekomstgericht en betaalbaar wonen (huur en koop) in alle kernen en voor alle groepen inwoners, van starter tot oudere plattelander.

Ik zie en spreek u graag!

Ellen van Dam, fractie Mevrouw Van Dam
E-mailadres: ellen@praktischpeno.nl
Telefoonnummer: 06-53264588