Zonnedak Hennisdijk Buren gaat door!

30 juni 2020

Op 20 april is het startsein gegeven voor het eerste coƶperatieve zonnedakproject in onze gemeente. In de eerste fase worden 544 panelen geĆÆnstalleerd op de daken van Wim van Koeverden en Wim Zondag op respectievelijk Hennisdijk 7 en Hennisdijk 8. Met deze panelen wordt jaarlijks ca. 190.000 KWh energie geproduceerd. Dit staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 47 huishoudens van 4 personen.

Maandag 22 juni 2020 lag fase 1 voor 94% vol. De inschrijving voor de laatste 32 panelen is nu ook binnen. Daarmee zijn er weer twee gezinnen die meedoen in het eerste collectieve project binnen de gemeente Buren.

U kunt ook nog mee doen

Voor een gemiddeld gezin van vier personen met een elektriciteitsverbruik van ca. 4.000 kWh per jaar wordt de gehele elektriciteitsbehoefte duurzaam afgedekt met 12 panelen. Heeft u al zonnepanelen op uw dak? En is dat onvoldoende voor uw eigen verbruik? Dan kunt u uw duurzame productie van elektriciteit aanvullen door deel te nemen aan het collectieve dak. De minimale deelname is 5 panelen. Dit staat gelijk aan ca. 1.620 kWh. Overweegt u elektrisch te gaan rijden? Ook dat kan een reden zijn om de benodigde elektriciteit duurzaam te laten opwekken via het collectieve dak.

Bovenstaande geldt overigens niet alleen voor particulieren. Ook als ondernemer kunt u deelnemen. Voorwaarde is dat u een kleinverbruikersaansluiting hebt op het elektriciteitsnet en niet meer verbruikt dan 10.000 kWh per jaar.

Enthousiast? Meldt u aan via de website op https://www.ecoburen.nl/site/postcoderoos.