Spring naar content

Veilig op pad in eigen land

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 juli 2020, 08:28

Nu we dit jaar toch iets meer in Nederland op vakantie gaan, willen we als gemeente ook bijdragen aan een veilige manier van vakantie vieren. Dit doen we door de bezoekdruk te monitoren en de drukke, maar ook rustige plekken in Gelderland met u te delen. Zo weet u van te tevoren of u ergens heen kunt gaan.

Ondernemers kunnen helpen

Burense ondernemers, u kunt ons helpen dit goed in kaart te brengen door aan te geven hoe druk het is op een bepaalde locatie. Als een bezoeker naar een locatie wil die al erg druk is, dan wordt er een alternatieve locatie getoond. Dit zou zomaar uw onderneming kunnen zijn! Doordat bezoekers van tevoren zien dat het druk is, kunnen ze er makkelijker voor kiezen ergens anders heen te gaan en is het voor u, als ondernemer, makkelijker de maatregelen te handhaven.

Als u zich aanmeldt, wordt er gevraagd om in de maanden juli en augustus drie keer per dag in een app aan te geven of het rustig, gemiddeld of druk is in uw buurt. De data worden niet gebruikt ter controle van uw bedrijfsvoering.

Voordelen

  • Er is veel aandacht vanuit de provincie Gelderland voor deze monitoring van bezoekersdrukte. Onder andere TV Gelderland, de ANWB, RBT’s en De Gelderlander besteden er aandacht aan.
  • Bezoekers laten weten waar ze naartoe kunnen levert een positieve bijdrage aan de veiligheid van onze inwoners en omgeving.
  • Het biedt kansen voor meer bezoekers in onze regio en dus ook bij u!
  • Het maakt het handhaven van de coronamaatregelen makkelijker, doordat de bezoekers zich kunnen verspreiden over verschillende locaties. Hierdoor is het op uw locatie minder snel te druk.

Vervolgstappen

De gemeente Buren verzamelt alle contactgegevens van de ondernemers die zich aanmelden. Vervolgens versturen wij het totaaloverzicht aan Toerisme Veluwe, Arnhem, Nijmegen. Zij nemen daarna contact met de aangemelde ondernemers.

Interesse?

Meld u aan voor de monitoring van bezoekersdrukte door te mailen aan manker@buren.nl. Uw locatie verschijnt op de website van Gelderse streken onder monitor bezoekersdrukte Gelderland: geldersestreken.nl/monitor-bezoekersdrukte-gelderland/