Nieuwe manier van afval aanbieden start op 1 juli 2019

5 december 2018

De nieuwe manier van afval aanbieden, waarbij inwoners zelf hun restafval wegbrengen, start op 1 juli 2019. Extra containers en de onvoorziene ligging van kabels en leidingen vragen om meer tijd voor het plaatsen van de ondergrondse containers. Tot 1 juli kunt u uw restafval op dezelfde manier aanbieden als u nu gewend bent.

Waarom dit uitstel?

Eigenlijk zou de nieuwe manier van afval inzamelen op 1 januari 2019 starten. Dit gaat niet door omdat veel kabels en leidingen op andere plaatsen liggen dan op de kadastrale kaart en klick-meldingen staat aangeven. Daarnaast komen er in de regio ongeveer 70 containers meer dan gepland. Van inwoners kregen we verschillende verzoeken om meer containers te plaatsen in gebieden waar mensen wonen die minder mobiel zijn. Hierdoor is er meer tijd nodig voor het plaatsen van de ondergrondse containers.

Waarom wordt er al wel gegraven?

Er worden proefsleuven gegraven om te kijken of en waar er kabels en leidingen onder de grond zitten.

Wat is het tarief voor 2019?

Eind december bepaalt het Avri-bestuur wat de eventuele gevolgen zijn voor de tariefstelling in 2019.

Wat gebeurt er met blik en plastic verpakkingen?

Het blik kunt u vanaf 1 juli 2019 in de middelste opening van de glasbak doen. Ook de containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken worden dan in gebruik genomen. Tot 1 juli kunt u uw restafval op dezelfde manier aanbieden als u nu gewend bent.