Burgemeester verwelkomt inwoners Kinderhook

2 juli 2018
Dit nieuwsbericht is verlopen.

Afgelopen weekend heeft burgemeester De Boer bezoek gekregen uit Kinderhook. Dhr. Gregg Benninger en zijn vrouw Diana zijn op bezoek in Nederland, en deden ook Buren aan. Burgemeester De Boer heeft hen verwelkomd en rondgeleid in ‘zijn’ stad: “Meneer Benninger werkt voor het Martin van Buren Historisch Centrum in Kinderhook. Martin van Buren was de achtste president van de Verenigde Staten en nakomeling van een inwoner van onze gemeente. Ik heb ze de molen Prins van Oranje en het weeshuis laten zien. Ook zijn we in de kerk wezen kijken naar het graf van Maria van Nassau. Het gezelschap was erg onder de indruk van alle historie in onze gemeente.”

Deze zomer brengt burgemeester De Boer op eigen kosten een bezoek aan Kinderhook in de Verenigde Staten. Hij zal daar onderzoek doen voor het boek dat hij schrijft over de voorvader van Martin van Buren; Cornelis Maessen.

Sinds dit voorjaar heeft gemeente Buren een vriendschappelijke band met Kinderhook. Speciaal voor de engelstalige bezoeker is op www.buren.nl/kinderhook meer informatie te vinden.