Entree met allure voor Buren

5 november 2018

Een entree die recht doet aan de historische binnenstad en het naastgelegen kasteelterrein van Buren. Dat is het doel van de herinrichting van de Onderdreef en de entree van het voormalige kasteelterrein (het plantsoen) in Buren.

Eind oktober heeft de gemeenteraad hier geld voor beschikbaar gesteld. Het college heeft daarmee groen licht gekregen om dit samen met inwoners vorm te gaan geven. Wethouder Gerdjan Keller is heel blij met dit besluit. “Ik ben blij dat de raad ermee heeft ingestemd om vooraf alleen een aantal uitgangspunten mee te geven en erop te vertrouwen dat inwoners en ondernemers dit zelf kunnen uitvoeren. Nu kunnen we samen met inwoners en ondernemers uit het stadje Buren dit plan verder vorm gaan geven. Zo hebben we het als coalitie nadrukkelijk voorgenomen om te gaan doen: samen met inwoners en kerngericht. Ik nodig omwonenden en andere inwoners alvast uit om hier aan mee te werken. Binnenkort ontvangen ze hiervan bericht.”

Koepelvisie Buren

De herinrichting van de Onderdreef en het voormalige kasteelterrein is een van de projecten uit de Koepelvisie Buren, om het stadje Buren nog meer aantrekkelijk, vitaal en (be)leefbaar te maken.