Oma Keij ‘Beste voorlezer van Buren’ en officiële start Leerpunten

17 mei 2018
Dit nieuwsbericht is verlopen.

Oma Henny Keij uit Kerk-Avezaath is woensdag 16 mei uitgeroepen tot Beste voorlezer van Buren. Na de spannende finale van de voorleeswedstrijd in dorpshuis ’t Zoetzand in Beusichem is de opening van vier Leerpunten in gemeente Buren feestelijk gevierd.

In januari konden kinderen oma’s, buurmannen, juffen en meesters nomineren voor de ‘Beste voorlezer van Buren’. In de finale van de voorleeswedstrijd lazen de vijf genomineerde inwoners van de gemeente voor uit een fraai voorleesboek. Een kinderjury onder leiding van burgemeester De Boer heeft de voorlezers beoordeeld en bepaald wie zich een jaar lang Voorleesambassadeur van de gemeente Buren mag noemen.

Officiële opening Leerpunten

Na de voorleeswedstrijd is de officiële opening van de vier Leerpunten in Maurik, Beusichem, Lienden en Buren gevierd. Hier staat een docent van ROC Rivor klaar voor mensen die graag beter willen leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet.

Belangrijk om mee te doen

Om als volwassene mee te kunnen doen aan onze samenleving, is het belangrijk om te kunnen lezen, schrijven, rekenen en met de computer om te kunnen gaan. Zo’n 11-13% van de inwoners in de gemeente Buren heeft hier moeite mee. We noemen dat laaggeletterd.

Gemeente Buren zet zich samen met partners (Stichting Lezen en Schrijven, schoolleiders, kinderopvang, ouderenzorg, Welzijn Rivierstroom, ROC en GGD) actief in om laaggeletterdheid te bestrijden. Onder meer door op vier Leerpunten in de gemeente activiteiten te organiseren, waardoor laaggeletterde inwoners worden gestimuleerd om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en met de computer om te gaan. Door het stimuleren van lezen op consultatiebureaus, scholen en bij de kinderopvang willen wij laaggeletterdheid bij volwassen inwoners voorkomen.