Inloopavonden afvalcontainers

17 september 2018

Vorige week hebben alle inwoners een brief ontvangen over de locatie voor de ondergrondse containers. Als u de brief nog niet ontvangen heeft, kunt u contact opnemen met Avri via (0345) 585353 of stuur een mail naar info@avri.nl.

Volgende week en begin oktober zijn er inloopavonden waar u vragen kunt stellen over de locatie van de containers. U kunt dan ook bezwaar maken tegen de locatie. De richtlijnen voor de keuze van de locaties vindt u op de website van de gemeente Buren. Als u de zoekterm ‘container’ invoert op de website, komt u bij een nieuwsbericht waarin u de richtlijnen kunt downloaden.

De inloopavonden vinden plaats op onderstaande data van 19.00 tot 21.00:

– 26 september: Beusichem – dorpshuis ’t Zoetzand
– 27 september: Ingen – dorpshuis
– 1 oktober: Buren – Prinsenhof
– 2 oktober: Maurik – dorpshuis ’t Klokhuis

U kunt zelf kiezen naar welke avond u gaat.

Waarom dit nieuwe systeem?

Onze grondstoffen voor nieuwe producten en materialen raken op. Daar kunnen we iets aan doen, namelijk ervoor zorgen dat we meer afval scheiden en hergebruiken. Hier zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Het is ons doel om het restafval te verminderen van 120 kilogram per persoon naar 75 kilogram in 2020. U kunt helpen door uw afval goed gescheiden aan te bieden. Het nieuwe systeem draait om beter scheiden. Dat wordt vanaf 2019 makkelijker. Veel herbruikbaar afval haalt Avri bij u thuis op. Als u alles goed apart houdt, heeft u nog maar een klein beetje restafval over. Dit restafval kunt u op het moment dat het u goed uitkomt naar een ondergrondse container brengen.

Locaties van de containers

De locaties voor de containers zijn zorgvuldig gekozen. We hebben goed gekeken naar de bereikbaarheid voor de inwoners en inzamelwagens, de veiligheid en de ligging van kabels en leidingen in de grond. Hierdoor kan het zijn dat bestaande locaties wijzigen. Dat is bijvoorbeeld in Lienden het geval. Locaties zijn gekozen op basis van een aantal richtlijnen. Deze richtlijnen kunt u onderstaand downloaden.

Richtlijnen locaties container restafval

Benieuwd naar alle locaties in de gemeente? Via https://bit.ly/2N814U5  krijgt u alle locaties in Buren in beeld.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe systeem vindt u op www.afvalscheidenheelgewoon.nl. Hier vindt u ook veel gestelde vragen over de nieuwe manier van afval aanbieden. U kunt ook contact opnemen met het klantencontactcentrum van Avri. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via (0345) 58 53 53 of stuur een e-mail naar info@avri.nl.