(Weer) grip op geld

8 oktober 2018

Maakt geld gelukkig? Sommigen zeggen van wel, anderen van niet. Het omgekeerde is in ieder geval waar: géén grip op geld maakt ongelukkig en onrustig. Niemand die daar echt blij van wordt.

Soms zijn een paar goede tips voldoende om (weer) grip op geld te krijgen, houden en te verstevigen. Komt u er alleen niet uit? Vraag dan gerust om hulp. Bij een vriend of familielid. De gemeente, gebiedsteam Stib of een andere organisatie. Want als er even iemand meedenkt, scheelt dat vaak al een hoop.

Huurachterstand

Piet en Annie hebben betalingsproblemen. Door een fikse huurachterstand dreigden ze uit hun huis gezet te worden. Inmiddels hebben familieleden een deel van het geld betaald.

“Wij schamen ons voor wat er is gebeurd en willen niet meer in zo’n situatie terecht komen. De woningbouwvereniging heeft ons doorverwezen naar Burenhulp van Welzijn Rivierstroom. Zo zijn we in contact gekomen met een vrijwilliger. Samen zijn we aan de slag gegaan en hebben een overzicht gemaakt van onze inkomsten en uitgaven. Hierdoor hebben wij inzicht en grip gekregen op onze financiële situatie. Het is gelukt om de huurachterstand volledig te betalen en onze financiën weer op orde te krijgen. De vrijwilliger heeft ons ook tips gegeven om te bezuinigen. Als het nodig is, kunnen wij opnieuw contact opnemen met Burenhulp. Dat is een hele geruststelling. Samen met de vrijwilliger hebben wij onze financiële problemen kunnen oplossen. Dit gaat ons nooit meer gebeuren.”

Informatie en ondersteuning

Bij “Weinig geld” vindt u informatie over hoe u grip op geld krijgt en houdt en bij wie u terecht kan als u er alleen niet uit komt. Als u een laag inkomen heeft, kunt u bijvoorbeeld bij de gemeente terecht voor geld voor (een bijdrage in) de contributie voor een sportclub of vereniging voor u of uw kind(eren), schoolreisje, of een bijdrage voor de kosten van peuteropvang. Wacht er niet te lang mee om hulp te vragen. Zo kun je erger voorkomen.