Spring naar content

Hulp voor ondernemers

Rivierenland Werkt

Heeft u als werkgever in deze tijd teveel of juist te weinig personeel? Wij helpen u verder!
Mensen die door de coronacrisis hun werk zijn verloren of dreigen te verliezen en werkgevers die vanwege corona vragen hebben over de inzet van personeel, kunnen terecht bij www.rivierenlandwerkt.nu. VNO-NCW Rivierenland, FNV/CNV, Werkzaak Rivierenland, UWV, beroepsonderwijs en gemeenten in de regio Rivierenland werken intensief samen in een multi-disciplinair mobiliteitsteam. Het team begeleidt mensen zoveel mogelijk naar nieuw werk. Waar nodig wordt om- en bijscholing ingezet.

Hulp en advies voor ondernemers

Wat gaat u als ondernemer doen na de coronacrisis? Is uw bedrijf levensvatbaar als de financiële steunmaatregelen stoppen of kiest u toch voor een baan in loondienst? Of beide? Uw gemeente helpt en geeft advies. Wacht niet, kom in actie! We bieden (financiële) ondersteuning bij het versterken van uw onderneming en geven advies over regelingen en bij betalingsachterstanden. We kunnen u ook begeleiden naar (tijdelijk) ander werk. Bel 14 0344 of stuur een mail naar werkeninkomen@buren.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Hieronder een overzicht van het regionale en landelijke hulpaanbod voor zelfstandig ondernemers:

Lokaal-Regionaal-hulpaanbod-ZZP-ers

Landelijke ondersteuning-ZZP-ers

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Het kabinet is per 1 oktober 2021 gestopt met de meeste financiële corona-steunmaatregelen, waaronder de TONK. U kunt vanaf 1 oktober 2021 geen TONK meer aanvragen.

Heeft u moeite uw woonkosten vanaf 1 oktober 2021 te betalen? Neem dan contact op met de afdeling Werk en inkomen via telefoonnummer 14 0344 of mail naar werkeninkomen@buren.nl. Samen met u kijken we of een oplossing mogelijk is.

Terrassen, tenten en overkappingen

Vanwege de coronamaatregelen hadden wij onze regels voor het plaatsen van terrassen, tenten en overkappingen tijdelijk versoepeld. Deze regeling is inmiddels ten einde. Wilt u alsnog uw terras uitbreiden? Of een tent/overkapping plaatsen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ondernemersvragen

Heeft u ondernemersvragen? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117. Dit nummer is open van 8.30-17.00 uur.
Meer weten over zzp en corona? Neem dan hier een kijkje.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De meeste financiële corona-steunmaatregelen zijn afgelopen per 1 oktober 2021. Dat betekent dat ook de Tozo per 1 oktober 2021 is gestopt. Een zelfstandige die financiële ondersteuning nodig heeft kan beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz).

Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) 4e kwartaal 2021

Het kabinet heeft besloten het Bbz voor het vierde kwartaal van 2021 te vereenvoudigen op de volgende punten:

  • Er geldt geen vermogenstoets.
  • Het is tot 31 december 2021 mogelijk een uitkering met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2021 aan te vragen.
  • Het vaststellen van het inkomen en de hoogte van de Bbz-uitkering geschiedt per kalendermaand in plaats van per boekjaar.
  • De verstrekking van de Bbz-uitkering geschiedt om niet en wordt niet gezien als een voorlopige lening.

De Bbz-uitkering kan in de periode oktober 2021 tot en met december 2021 alléén voor deze periode – en dus voor maximaal 3 maanden-  worden aangevraagd en toegekend. Voor een uitkering vanaf januari 2022 moet de ondernemer een nieuwe aanvraag indienen.

U kunt een doelgroepscan uitvoeren en de Bbz-uitkering aanvragen via de onderstaande link.

https://www.ondernemersregelingen.nl/buren/