Spring naar content

Nieuwe coördinator buurtgezinnen

23 april 2024, 11:56

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms duurt zo’n periode te lang en stapelen problemen zich op. We kunnen het ons allemaal voorstellen als je te maken hebt met een scheiding, er ziekte in het gezin is of een kind extra zorg nodig heeft. Bepaalde situaties vragen veel van ouders en soms dreigt de emmer dan over te lopen. Voor die gezinnen bestaat er in de gemeente Buren sinds begin 2021 het initiatief Buurtgezinnen. Deze maand is de nieuwe coördinator begonnen en zij stelt zich graag aan je voor.

“Ik ben Evelyne Klaassen, getrouwd met Martin en moeder van 3 jong volwassen kinderen van 21, 20 en 17 jaar. Toen onze kinderen klein waren was het altijd heel fijn als er iemand in de buurt was die even kon inspringen of oppassen wanneer wij dit nodig hadden. Dat ging over en weer. Wij hielpen ook in het gezin van vrienden, buren of bekenden. Het idee dat je niet zo’n kring om je heen hebt lijkt me erg moeilijk. Daarom vind ik het belang van buurtgezinnen ook zo mooi. Dat er mensen zijn in je buurt die je nu misschien nog niet kent maar die er wel voor je willen zijn. Ik ga het stokje overnemen van Lieke als coördinator in de gemeente Buren en heb er veel zin in. Ik zal de komende weken worden ingewerkt en zie er naar uit nieuwe mensen te gaan ontmoeten en met elkaar te zoeken naar verbinding tussen gezinnen”

Wil je meer weten over Buurtgezinnen, kan je wel wat extra steun gebruiken of zou je steun willen bieden? Bel of mail dan gerust met Evelyne.

Telefoonnummer: 06-29911468
Mail: evelyne@buurtgezinnen.nl
Website: www.buurtgezinnen.nl