Spring naar content

Sportief rondje Erichem officieel geopend

28 maart 2024, 15:57

Op zaterdag 23 maart opende wethouder Martine de Bas het ‘Sportief Rondje Erichem’. Tientallen kinderen en volwassenen namen deel aan de gezellige opening. Nadat de wethouder en initiatiefneemster Tessa van Charldorp iedereen veel plezier wensten, gingen alle aanwezigen wandelend, rennend, fietsend, steppend, rolschaatsend, scootmobielend en zelfs rennend met een voetbal, van start. Na afloop was er water en fruit van Marijke’s Fruitkorfje.

Het Sportief Rondje Erichem is een rondje van 2.500 meter op de openbare weg in Erichem. De start en het einde zijn gemarkeerd en ook bij iedere 250 meter staat er een streepje op de weg. Hierdoor is het een speels rondje. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ieder streepje een oefening doen, zoals 30 seconde op het ene been staan, of tien keer met uw armen zwaaien. U kunt ook bij een streepje even versnellen tot het volgende streepje en dan weer terug naar uw normale tempo. Of u wandelt het rondje en geniet van de bloesem en het uitzicht. Niks moet, alles mag!

Inwoners uit verschillende kernen doen mee!

De opening van het Sportief rondje Erichem trok veel inwoners uit Erichem, maar ook uit stadje Buren en omliggende dorpen. Wethouder Martine de Bas en buurtsportcoach Joris Maier renden ook mee. Een groepje kinderen verzon bij ieder streepje een spontane oefening: hoofd-schouders-knieën-teen bijvoorbeeld, of 10 jumping jacks. Tijdens het rondje ontstonden ook nieuwe ideeën, zoals het betrekken van scholen en het plaatsen van extra bankjes langs de route voor wandelaars.

Het rondje is gemarkeerd op de openbare weg en is dus altijd toegankelijk. De start ligt achter de plaatselijke Sint Joriskerk in Erichem. De gehele 2.500 meter is geasfalteerd. Er is parkeergelegenheid bij het Dorpshuis Erichem.

Subsidie vanuit Burens initiatievenfestival (nieuwe naam Buren Bruist)

Tessa, inwoonster Erichem, vroeg subsidie aan voor haar idee tijden het initiatievenfestival van 2023, nieuwe naam Buren Bruist. Haar idee past goed bij het sportakkoord Buren Beweegt waarbij we ons inzetten om meer mensen in beweging te krijgen. Heeft u ook een goed idee? Doe dan een aanvraag via wwww.buren.nl/burenbeweegt.