Energiecoach bij jou thuis

11 maart 2019

Het verduurzamen van je huis bespaart energie, verhoogt het comfort en verlaagt je energierekening. Maar waar begin je? Met welke stappen moet je rekening houden? Deze materie is voor velen best complex of zelfs onbekend. Een energiecoach biedt vaak een goede oplossing om een eerste stap te zetten.

Via de site hetnieuwewonenrivierenland.nl kun je een energiecoach uitnodigen. De energiecoach belt je dan op voor het maken van een afspraak. Samen met de energiecoach kijk je welke stappen je kunt nemen om jouw huis te verduurzamen. Dankzij een bijdrage van de gemeente hoef je niets te betalen voor een bezoek van een energiecoach. In onze regio Rivierenland werken zo’n 50 energiecoaches.

Aan de slag met duurzaamheid

De gemeente Buren gaat aan de slag met duurzaamheid! Op dit moment werken we aan een duurzaamheidsvisie. Energie is een groot onderdeel van deze visie. Gemeente Buren heeft zich namelijk aangesloten bij het Gelders Energieakkoord. Hiermee is de ambitie uitgesproken om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we de energie die we gebruiken, duurzaam opwekken. Dit is in lijn met de plannen van de Rijksoverheid.
Het is geen makkelijk klus om als gemeente energieneutraal te worden. Er moet nog veel gebeuren. U kunt daarbij denken aan het oprichten van een energiecoöperatie, gasloos bouwen, energiebesparing bij woningen en bedrijven, duurzame opwekking door zonne-energie, windenergie, biomassa en het omschakelen naar elektrisch vervoer. Allemaal maatregelen die niet alleen de gemeente maar ook inwoners treffen.
Heeft u ideeën voor de gemeente? Wij stellen het op prijs als u mee wilt praten! Hier vindt u meer informatie.