Op vakantie? Voorkom inbraak!

25 juli 2017

Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar u kunt veel doen om de kans flink te verkleinen. De beste tips op een rij: Vermeld niet op social media of…

Afsluiting spoorwegovergang Schaapsteeg Lienden

18 juli 2017

In opdracht van Prorail worden in deze periode diverse overwegen afgesloten voor overstekend verkeer om het spoor te kunnen vernieuwen. Voor onze gemeente is dit de Schaapssteeg in Lienden. De…

Waardering voor mantelzorgers

18 juli 2017

Op vrijdag 10 november organiseert gemeente Buren weer samen met Welzijn Rivierstroom de Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers. Inwoners die voor een naaste zorgen zijn hiervoor alvast van harte uitgenodigd. Daarnaast biedt de gemeente mantelzorgers een mantelzorgcompliment aan, in de vorm van een VVV-cadeaubon.

Medipoint nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

18 juli 2017

Medipoint uit Nijmegen heeft de aanbesteding gewonnen die zes gemeenten in Regio Rivierenland hadden uitgeschreven voor de levering van hulpmiddelen die aan inwoners worden verstrekt volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning…

Hondenbelasting op de schop

17 juli 2017

Tijdens de raadsvergadering van 4 juli dienden het CDA, Gemeentebelangen, PvdDieren en D66 een motie in om de hondenbelasting af te schaffen. De coalitiepartijen VVD, PCG en PvdA waren tegen, maar in de minderheid, omdat er vier raadsleden afwezig waren. De motie werd dan ook aangenomen.

Afvalstoffenheffing 2018 meer afhankelijk van afval scheiden

17 juli 2017

De Avri-gemeenten hebben de begroting van Avri voor 2018 vastgesteld. In de begroting wordt de afvalstoffenheffing voor 2018 genoemd. De gemeenten willen stimuleren dat steeds meer grondstoffen uit het afval worden gehaald. Daarom hebben zij besloten om het variabele deel van de afvalstoffenheffing (betalen per keer dat men restafval aanbiedt) met ingang van 2018 zwaarder te laten wegen in de totale heffing.

Vakantieperiode in aantocht: Vraag uw reisdocument op tijd aan!

3 juli 2017

Verloopt binnenkort uw Nederlandse paspoort of ID-kaart? Vraag dan op tijd een nieuw document aan. De komende tijd is het weer drukker aan de balies bij uw gemeente. Het kan dus langer duren voordat u terecht kunt voor een afspraak om een ID-kaart of paspoort aan te vragen.

Vrijwilligers gevraagd

3 juli 2017

Groene duizendpoot in ‘tuinreservaat’ Ingen Tuinderij Ganzert zoekt iemand die van groen en dieren (ezels, schapen, ganzen) houdt en met de bermmaaier overweg kan of dat wil leren.​Samen met mensen…

Nieuw streefpeilenplan Lingesysteem

30 juni 2017

Waterschap Rivierenland stelt een streefpeilenplan op voor de rivier de Linge die stroomt vanaf Doornenburg tot Hardinxveld-Giessendam; inclusief het Merwedekanaal vanaf Vianen en de Zouweboezem tussen Meerkerk en Sluis.

Buren investeert in gelijke kansen voor alle kinderen

28 juni 2017

De gemeente Buren stelt geld beschikbaar voor kinderen wiens ouders geen geld hebben voor lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportclub of dansvereniging. Wethouder Sietske Klein: “Gelijke kansen op ontwikkeling voor alle kinderen. Dat vinden we belangrijk. Kinderen ontwikkelen zich namelijk niet alleen op school, maar juist ook door sport, spel en cultuur.”