Buren B!zonder, hedendaagse kunst in een historische setting

13 maart 2019

25 kunstenaars exposeren hun werk op 5 locaties in de stad Buren. Het Marechausseemuseum, de Molen – Prins van Oranje, de Sint-Lambertuskerk, het Voormalig Streekarchief en de Synagoge openen hun deuren. Ze geven het publiek de gelegenheid om kennis te maken met hedendaagse kunst in een historische setting. Buren B!zonder vindt plaats vanaf Hemelvaartsdag, 30 mei t/m zondag 2 juni in het stadje Buren, dagelijks van 12.00 – 17.00 uur.

Kunstroute Buren B!zonder

Buren B!zonder is dit jaar wel heel bijzonder, omdat er tijdens deze zestiende editie niet geëxposeerd wordt in het eigen atelier van de kunstenaar, maar in de Oranjestad Buren. De enthousiaste medewerking van 5 instellingen in de stad Buren maakt dit mogelijk. Het Marechausseemuseum, de Molen – Prins van Oranje, de Sint-Lambertuskerk, het Voormalig Streekarchief en de Synagoge openen 4 dagen lang hun deuren voor kunstenaars en publiek. Het publiek krijgt hierdoor de gelegenheid om zowel hedendaagse als historische kunst en architectuur te bekijken.

De kunstenaars en hun kunstwerken

Aan de kunstroute doen 25 kunstenaars mee, voor het grootste deel afkomstig uit de Gemeente Buren. De getoonde kunst is zeer gevarieerd. Getoond wordt: installaties, sculpturen, schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, sieraden en ruimtelijk werk. Het betreft zowel realistische, figuratieve kunst als abstracte kunst. Kunst voor aan de muur en kunst om te gebruiken. Op iedere locatie zijn kunstenaars aanwezig. Zij zullen u graag over hun werk vertellen.

Meer informatie?

Kijk op de website www.kunstrouteburen.nl