Tegels eruit, plantjes erin

7 mei 2019

Een goed klimaatidee? Waterschap Rivierenland betaalt mee!

Waterschap Rivierenland heeft 500.000 euro subsidie beschikbaar voor inwoners die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat. Denk daarbij aan groene daken of het vervangen van tegels door gras en planten. Samenwerken kan met buren, vrienden, familie of wijkvereniging binnen het waterschapgebied. Als u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u 35 procent van de kosten vergoed.

Waarom deze subsidie?

Het klimaat verandert en de temperatuur op aarde stijgt nog sneller dan is voorspeld. Meer en heftige hoosbuien komen hierdoor vaker voor. Dat zijn buien waarbij in korte tijd heel veel water valt en daar heeft het riool moeite mee. Het water blijft op straat liggen en kan ook voor overlast in huizen zorgen. Het rioolsysteem aanpassen aan hoosbuien is te kostbaar. We moeten ons dus op andere manieren aanpassen aan nieuwe (klimaat)omstandigheden.

Kunnen we iets doen?

Zeker. Heel veel zelfs. Waterschap Rivierenland doet er samen met gemeenten alles aan om de kans op wateroverlast te verkleinen. U kunt zelf ook iets doen. Zoals het vervangen van tegels in de tuin door plantjes, zodat het water de grond in kan. Samen kunnen we veel bereiken. Kijk voor deze en heel veel andere oplossingen op www.hohohoosbui.nl.