Omgevings(fiets)wandeling 22 juni 2019

7 juni 2019

Kerngericht werken en maatwerk zijn twee belangrijke onderwerpen in de gemeenteraad. Om daar handen en voeten aan te kunnen geven wil de raad graag weten wat er speelt in de verschillende plaatsen in de gemeente. De eerste omgevingswandeling vond plaats op 9 maart in Ommeren.

In navolging van de geslaagde omgevingswandeling Kernachtig Ommeren, gaat de gemeenteraad nu op 22 juni wandelen en fietsen door Ravenswaaij, Zoelmond en Beusichem.

Wandelen en fietsen, met wie?

De leden van de gemeenteraad, het college en medewerkers van de gemeente gaan graag al wandelend en fietsend in gesprek met inwoners van Ravenswaaij, Zoelmond en Beusichem. Ondernemers, boeren, burgers en buitenlui, oud en jong: iedereen is welkom!

Waarom?

Tijdens de wandeling leren we elkaar en onze mooie gemeente beter kennen en doen we inspiratie op. Behalve kennismaken kunnen we het hebben over wat we zien, wat actueel is, waar zorg over is en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Hoe, wat, waar?

Het vertrekpunt is vanaf dorpshuis De Rozenhoek (Ravenswaaij). Vanaf 9.30 uur bent u hier welkom voor koffie, waarna we om 10.00 uur vertrekken. U kunt zelf met de fiets komen; voor wie dit geen opties is wordt een fiets gehuurd. Als u hiervan gebruik wil maken, geef dit dan door via griffie@buren.nl.

We maken eerst een wandeling door Ravenswaaij, waarna we per fiets vertrekken richting Zoelmond. In Zoelmond parkeren we de fietsen op het Plein en wandelen dan een half uurtje door de kern van Zoelmond.

Rond 11.30 uur fietsen we richting Beusichem en maken vervolgens een korte stop op de Markt en gaan we een stukje wandelen. Hierna gaan we (met de fiets aan de hand) richting dorpshuis ’t Zoetzand (Beusichem).

Om 12.30 uur nemen we een uurtje de tijd voor een hapje en drankje in dorpshuis ‘t Zoetzand. Vanaf hier vertrekken we weer richting het startpunt (dorpshuis De Rozenhoek), waar we rond 14.15 uur verwachten aan te komen.

Later aansluiten of eerder weggaan is geen probleem!

Gaat u mee?

Graag willen we in verband met de catering en het regelen van huurfietsen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich voor 18 juni aanmelden via griffie@buren.nl.

We kijken er naar uit om u te ontmoeten!