Leefbaarheidsbudget

17 juli 2019

Vanuit alle kernen in onze gemeente zijn verschillende en mooie aanvragen voor het leefbaarheidsbudget gedaan. Het gaat om 36 verschillende activiteiten en initiatieven om in onze eigen omgeving samen aan de slag te gaan als inwoners. Een paar voorbeelden zijn het plaatsen van een bankje, knikkerpotjes, het onderhouden en verbeteren van een speeltuin, het opknappen van een jeu de boules-baan en het gezamenlijk maken van een boek over het dorp (jongste en oudste inwoners).

Aangevraagde initiatieven

Het zijn zeer mooie en uiteenlopende initiatieven, die door middel van financiële ondersteuning vanuit de gemeente uitgevoerd kunnen worden. Echter, vanwege het maximale budget van € 2000,- per kern kan de gemeente niet álle aangevraagde initiatieven toekennen.

Aan de slag

Gemeente Buren en initiatiefnemers blijven met elkaar in verbinding tijdens het verloop van de activiteiten. Hiermee kunnen we nog beter maatwerk leveren en natuurlijk een betere samenwerking bevorderen. De desbetreffende inwoners gaan vanaf 1 juli tot en met eind dit jaar aan de slag. In de komende weken vragen we alle initiatiefnemers om feedback; deze input verwerken en gebruiken we in het leefbaarheidsbudget 2020.

Contactinformatie

Mocht u meer willen weten over het leefbaarheidsbudget en de initiatieven, dan kunt u contact opnemen met Esther Wormgoor (projectleider) op tel. 06-13143374 of per mail: gemeente@buren.nl.