Brandveiligheid tijdens de Vierdaagse

17 juli 2019

Loopt u tijdens de Vierdaagse zonder (brand)blaren over de Via Gladiola? Zorg ervoor dat u de eindstreep brandveilig bereikt! Nijmegen en de plaatsen daar omheen puilen de derde week van juli uit hun voegen van de wandelaars en feestvierders. De reden is de Nijmeegse Vierdaagse. Veel wandelaars en feestvierders slapen die week niet thuis maar bij vrienden, familie of een gehuurde accommodatie om reistijd te besparen. Maar is die plek wel (brand)veilig?

Tips voor uw overnachtingsplek

Om de eindstreep op vrijdag veilig te bereiken zijn er vier belangrijke tips:

  1. Houd vluchtwegen vrij van obstakels. Dus geen fietsen in de gang, matjes op de overloop of bierkratjes bij de brandtrap.
  2. Plak vluchtwegaanduidingen niet af. Ook al zorgen ze voor storend licht in uw slaap: ze hangen er niet voor niets!
  3. Gebruik geen brandbare materialen voor verduistering. Als er brand uitbreekt, gaat het nog sneller en is het nog gevaarlijker als er bijvoorbeeld vuilniszakken tegen het raam zijn geplakt die vervolgens smelten en op uw huid kunnen druppelen.
  4. Laad uw telefoon, tablet of powerbank niet langer op dan noodzakelijk. Gaat u ’s nachts even naar het toilet? Check dan meteen of de accu vol is en trek de lader uit het stopcontact.

Kijk voor meer tips over brandveiligheid op www.brandweer.nl/brandveiligheid.