Kinderrechten centraal tijdens KinderConferentie gemeente Buren

26 november 2019

Woensdag 20 november was de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag organiseerde de gemeente Buren samen met 8 basisscholen een KinderConferentie. Tijdens de KinderConferentie leerden kinderen over de Kinderrechten: Waar hebben kinderen recht op? Hoe is het geregeld in de wereld? En wat is er geregeld in de gemeente Buren?

Ook gingen de kinderen aan de slag met de vragen: Wat vinden ze goed geregeld in hun dorp? En wat vinden ze dat beter kan?

In de ochtend gingen de leerkrachten op school met de kinderen aan de slag met deze vragen. De tips en tops werden genoteerd op kleurrijke vlaggetjes. Per school werden vier kinderen afgevaardigd naar het gemeentehuis. Tijdens een gezonde lunch gingen deze kinderen in gesprek met raadsleden en de burgemeester en presenteerden hun tips en tops.

Ieder kind een koffer vol kansen

De gemeente Buren is al een tijd bezig om een sterk jeugdaanbod neer te zetten. Met de campagne ‘Ieder kind een koffer vol kansen’ werken organisaties, verenigingen en scholen in de gemeente hieraan samen. De ambitie is dat alle kinderen in de gemeente gezond, veilig en kansrijk opgroeien.