Veilig en gezond huisvesten van buitenlandse arbeidskrachten

18 december 2019

Waar mogen buitenlandse arbeidskrachten wonen? Hoe zorgen we ervoor dat zij gezond en veilig wonen? Wat kunnen we doen om tegemoet te komen aan de wensen van die inwoners, werkgevers en arbeidskrachten? Dat zijn vragen waar de gemeente Buren mee aan de slag gaat. Wij willen graag weten welke ideeën inwoners, werkgevers van buitenlandse arbeidskrachten en de buitenlandse arbeidskrachten daarover hebben.

We nodigen u uit om uw ideeën met ons te delen. Dat kan op een van de volgende data, zowel overdag als ‘s avonds:

  • Woensdag 18 december 2019
  • Dinsdag 7 januari 2020

Om een afspraak te maken kunt u bellen met mevrouw Lia van Beusichem. Zij is bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur via het algemene telefoonnummer van de gemeente Buren: 14 0344.

Kunt of wilt u geen afspraak maken, maar wilt u wel uw ideeën delen? Vul dan onze vragenlijst in.

Toekomstbeeld

De uitkomsten van de gesprekken gebruiken we om de gewenste toekomst voor de huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten te kunnen opschrijven. Begin 2020 organiseren we een bijeenkomst om die gewenste toekomst te presenteren en samen met u in gesprek te gaan over de maatregelen die nodig zijn om die gewenste toekomst te bereiken. De uitkomsten daarvan leggen we vervolgens voor aan de gemeenteraad.