Wilt u energieneutraal wonen?

10 december 2019

Laat een gecertificeerd adviseur lanskomen!

Meer comfort voor minder geld

Een huis energieneutraal maken vergt nogal wat. Of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande woning. Want welke maatregelen zijn nou geschikt voor uw huis? En hoe pakt u dat aan? Wie zijn hiervoor geschikte leveranciers? Wat gaat u dit kosten? En: Wat levert het op?

Waarom is zo’n energieadvies een goede investering?

Een op maat gemaakt woningpaspoort is een goede investering. De energieadviseur kan, na een onderzoek en gesprek bij u thuis, een gedetailleerd rapport maken (het woningpaspoort) waarin staat:

  • Welke maatregelen geschikt zijn voor uw huis; gebaseerd op uw (toekomstige) woonwensen.
  • In welke volgorde deze maatregelen uitgevoerd moeten worden.
  • Wat de maatregelen kosten en wat ze u opleveren.

Geen spijtmaatregelen

Het woningpaspoort van een energieadviseur zorgt er ook voor dat u geen ‘spijtmaatregelen’ treft. Spijtmaatregelen zijn energiebesparende maatregelen die u nu aanbrengt en voor uw huidige situatie goed uitgevoerd zijn. Echter, zodra u naar energieneutraal wilt, moeten deze maatregelen wellicht op een andere manier uitgevoerd worden.

Met een woningpaspoort heeft u volledig zicht op alle maatregelen die voor uw situatie geschikt zijn. Het woningpaspoort op maat kost € 645,-. Heeft u interesse? Neem contact op met het energieloket.

Buren klimaatneutraal in 2050

Gemeente Buren gaat aan de slag met duurzaamheid! Doel is om (uiterlijk) in 2050 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we de energie die we gebruiken, duurzaam opwekken. Dit is in lijn met de plannen van de Rijksoverheid en het Gelders Energie Akkoord.

Wilt u meer weten over de plannen van de gemeente hiervoor? En wat u zelf kan doen? Kijk dan bij het onderwerp duurzaamheid.