In gesprek met de commandant

20 januari 2020

Dinsdag 14 januari gingen een aantal raadsleden, inwoners en burgemeester De Boer in gesprek met de commandant van het Defensie Helikopter Commando en zijn communicatieadviseur. In een prettig en open gesprek gaf commandant Robert Adang uitleg over het hoe en waarom van de vliegoefeningen. De raadsleden en inwoners vroegen op hun beurt aandacht voor de overlast die sommige inwoners ervaren én de onveilige situaties die een plots langsrazende helikopter kan opleveren.

Respect en begrip

Er is veel respect voor Defensie en begrip voor de vliegoefeningen. Daarbij staat de veiligheid van de inwoners voorop en het is goed om daarover het gesprek aan te gaan. Bij het Defensie Helikopter Commando snappen ze heel goed dat inwoners overlast kunnen ervaren. Het Commando werkt er hard aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Wat daarbij kan helpen is informatie over het hoe, waar en waarom van de vliegbewegingen. De gemeente gaat met het Defensie Helikopter Commando aan de slag om te kijken of we deze informatievoorziening kunnen verbeteren.

Informatie

Als inwoner kunt u zelf via onderstaande kanalen informatie vinden:

  • Op de website van Defensie leest u meer informatie over de vliegbewegingen van verschillende vliegtuigen en helikopters.
  • Een deel van de oefeningen wordt aangekondigd via NOS teletekst pagina 766.
  • Via het Twitteraccount van het Defensie Helikopter Commando wordt de omgeving met betrekking tot vliegbewegingen zoveel als mogelijk van de meest recente informatie en eventuele onvoorziene wijzigingen voorzien.
  • Mocht u hinder ervaren en u wilt een klacht indienen dan kan dat via de klachtenpagina van Defensie.