Informatieavond - Zonnedak Hennisdijk Buren

21 januari 2020

Energiecoöperatie eCoBuren is nu een jaar actief. Het eerste jaar heeft de focus gelegen op informatie verstrekken, leden werving en met name op energie besparen. Wat u niet gebruikt hoeft u immers niet op te wekken. Opwek is bij ons gestaag groeiende ledenaantal echter ook een belangrijk issue. Naast zon op eigen dak middels collectieve inkoop krijgt nu ook ons eerste postcoderoosproject meer en meer gestalte.
Het motto is dan, kunt u op uw eigen dak geen panelen plaatsen omdat bijvoorbeeld, dit niet mag (monument; beschermd dorps- of stadsgezicht), dit niet kan (u bent huurder; er is niet voldoende plek; oriëntatie t.o.v. zon is niet optimaal) of dat u het niet mooi vindt. Leg dan uw panelen op een ander gemeenschappelijk dak door deel te nemen in dit project.

U moet dan wel wonen op één van de volgende postcodes: 3961, 4011, 4012, 4021, 4023, 4111, 4112, 4115, 4116, 4117, 4119, 4191 of 4197.
Door het project op te splitsen in twee administratieve regio’s hebben we het gebied kunnen uitbreiden.
Mensen uit Maurik, Rijswijk, De Lekdijk en Beusichem kunnen nu ook meedoen.

Enkele kerngetallen

Voor een elektriciteitsverbruik van 3000 kWh/jaar, het gemiddelde van een Nederlands huishouden, heb je 10 zonnepanelen nodig. Dit betekent een investering van circa € 3.000,-. De terugverdientijd is ongeveer 10 jaar, met een rendement op de investering van circa 5 procent van wat beduidend meer is dan het huidige rendement op sparen. We hebben 1000 panelen in totaal. Dat is stroom voor 100 huishoudens.
Het minimum voor de inschrijving is 5 panelen. Het maximum is het aantal dat uw eigen energiebehoefte dekt. Meer panelen is niet verstandig daar het fiscale voordeel beperkt is tot de omvang van uw eigen energieverbruik. Over dat verbruik krijgt u de belasting terug. De postcoderoos regeling geldt voor particuliere huiseigenaren en ondernemers met een maximaal eigen verbruik van 10.000 kWh per jaar. De regeling geldt ook voor huurders mits deze zelfstandig afnemer zijn van elektriciteit en over een kleinverbruikersaansluiting beschikken.

Het project kent een totale omvang van 966 panelen. Fase 1 van het project betreft 440 panelen. We kunnen starten als fase 1 volledig is ingeschreven. Zover zijn we nog niet, dus doe mee!
De looptijd van het project is 15 jaar. Eigenaren van het dak en de panelen gaan tegen het einde van het project in gesprek om vast te stellen hoe het gebruik van het zonnedak daarna samen kan worden voortgezet.

Meer weten, deelnemen? Kom naar de informatieavond op maandag 27 januari a.s.

De informatiebijeenkomst is voor diegenen die al gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving of dit alsnog op korte termijn willen doen. Meldt u aan voor deze avond via onze website www.ecoburen.nl. Uiteraard is directe inschrijving om te participeren in ons project ook mogelijk en wel via de website www.ecoburen.nl/postcoderoos.

Informatieavond Zonnedak Hennisdijk Buren

Maandag 27 januari is er een informatieavond voor Zonnedak Hennisdijk Buren. De inloop is vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur start de avond. Deze bijeenkomst is gratis bij te wonen en het vindt plaats in het Wilgje Buitensport (Hennisdijk 7, 4116 RK Buren).