Burense schoolterreinen rookvrij!

18 februari 2020

Vanaf augustus 2020 is het voor scholen verplicht een rookvrij terrein te hebben. In Buren zijn alle schoolterreinen nu al rookvrij! De afspraak is dat er vanaf 1 januari 2020 niet meer op de schoolterreinen gerookt mag worden. Voor een deel van de scholen gold dit al.

Rookvrij schoolterrein

Dat roken slecht voor de gezondheid is, is geen nieuws. Maar wist u dat iedere dag 75 kinderen verslaafd raken aan roken? En dat de helft van de jongeren hun eerste sigaret op een schoolterrein opsteekt? Kinderen gaan eerder roken wanneer ze anderen zien roken. Volgens de website www.rookvrijschoolterrein.nl draagt een rookvrij schoolterrein bij aan een gezonde en schone omgeving voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

Om duidelijk te maken dat er rondom de scholen niet (meer) gerookt mag worden, ontvangen de scholen in Buren allemaal een bord of stoeptegel. Daarop staat dat het terrein rookvrij is. Begin februari worden de borden uitgedeeld. Op sommige scholen komt één van de wethouders de borden of tegels officieel overhandigen. Alle vier de wethouders zijn enthousiast. Wethouder Pieter Neven, die onderwijs in zijn portefeuille heeft: “Met de borden en tegels willen we een statement maken voor onze kinderen richting ouders, opa’s en oma’s: roken doen we niet meer op de schoolpleinen of omgeving. Geef het goede voorbeeld.”

Niet alleen scholen, maar nog vele andere partijen zetten zich samen in voor een rookvrije generatie. Zelf ook aan de slag? Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl.