Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

1 april 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 1 april 2020 de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld. In de nieuwe noodverordening zijn de maatregelen wat betreft gebruik openbaar sanitair ten behoeve van de bestrijding van het coronavirus verwerkt.

Wat is aangepast?

Vakantieparken en campings in Gelderland-Zuid mogen open blijven. Alle gemeenschappelijke ruimtes moeten wel worden gesloten. Deze regel geldt voor alle vakantieparken en campings in de regio, tenzij een vakantiepark of camping nadrukkelijk door de voorzitter van de veiligheidsregio wordt aangewezen als een verboden gebied.

Wat betekent dat?

Alleen recreatieobjecten met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan als de eigenaren en huurders de algemene voorschriften wat betreft groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgen. Dat zijn bijvoorbeeld vakantiehuisjes, stacaravans of campers. Kampeerders kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het park of de camping.

Klik hier voor de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid van 1 april 2020.

Klik hier voor het Aanwijzingsbesluit toezichthouders 1 april 2020.

De eerdereĀ Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid van 26 maart 2020 is hiermee ingetrokken.