Spring naar content

Nieuwe noodverordening coronavirus

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 augustus 2020, 09:00

De noodverordening is aangepast. De aangepaste noodverordening geldt vanaf 10 augustus. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Onderwijsinstellingen organiseren hun introductieactiviteiten zoveel mogelijk online.Fysieke activiteiten kunnen alleen in kleine groepen plaatsvinden en zijn informatief van aard.
  • De horeca gaat voor binnen √©n buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid en het aantal bezoekers, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren.
  • Bij constatering van bronbesmetting door GGD, legt de voorzitter van de veiligheidsregio een sluiting van maximaal 14 dagen van recreatieve instellingen (zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea) op.
  • Reizigers uit risicogebieden laten zich testen en gaan thuis 14 dagen in quarantaine.
  • De voorzitter van de veiligheidsregio heeft de mogelijkheid om maatregelen te treffen om brandhaarden van het coronavirus te voorkomen en onder controle te krijgen. Deze lokale en regionale maatregelen richten zich op de naleving van de basisregels en op het voorkomen van drukte zodat het virus zich niet verder verspreidt.

Lees het laatste nieuws of lees het overzicht van alle huidige maatregelen op de website van de Rijksoverheid.