Vermijd drukte

19 mei 2020

Het coronavirus kan zich snel verspreiden wanneer mensen in groepen bij elkaar komen. Daarom blijft het belangrijk om zo min mogelijk buiten af te spreken met anderen. Organiseer dus geen samenkomsten of feestjes. Samenkomsten buiten en binnen blijven verboden. Tegelijkertijd willen we in Nederland het dagelijks leven mogelijk houden. Buiten sporten kan bijvoorbeeld, maar hou je aan de afspraken en zorg er dan in ieder geval voor dat je:

  •  drukte vermijdt
  • altijd 1,5 meter afstand houdt als je 13 jaar of ouder bent.

Kijk op onze pagina’s over corona wat er mogelijk is, bijvoorbeeld bij sportverenigingen.

Handhaving

Als er onverantwoorde situaties ontstaan met te veel mensen te dicht op elkaar, kunnen handhavers ingrijpen. Situaties kunnen erg van elkaar verschillen; er is dus niet één antwoord te geven op wat verantwoord is en wat niet. We willen graag vertrouwen op het gezonde verstand en ieders wil en verantwoordelijkheid om het virus te bestrijden. Het is dus aan iedereen om ervoor te zorgen dat we de ruimte die er is, veilig gebruiken.
Neem daarin uw verantwoordelijkheid. Ook als u mooie gebieden in onze gemeente wilt bezoeken, zoals het stadje Buren, Eiland van Maurik, De Meent en de dijken.