Vacature: Projectjurist

30 juni 2020

Ambitie, verbinden, kritisch denken en vernieuwen, zijn de begrippen waar jij energie van krijgt. Ben jij de projectjurist met een frisse blik en een duidelijke visie? De gemeente Buren is op zoek naar een:

Projectjurist

voor 18 uur per week

De gemeente Buren

De organisatie bestaat uit negen teams: Beleid, Regie & Projecten, Beheer, STIB, Werk & Inkomen, Advies, Frontoffice, Backoffice en Staf. De projectjurist valt binnen team Regie & Projecten.

Binnen het team Regie en Projecten houden we ons bezig met de (nieuwbouw)projecten, de organisatiebrede projecten, processen en onderwerpen, zoals de gemeenschappelijke regelingen en integrale veiligheid. In het team werken op dit moment 18 medewerkers naast een aantal externe medewerkers.

De werkzaamheden van de projectjurist bevinden zich op het snijvlak van privaatrecht en bestuursrecht. We zoeken iemand die op dat snijvlak kan acteren. De nadruk ligt hierbij op het privaatrecht.

Jij bent:

Iemand die scherp is met analyseren, kritisch en vasthoudend. Je beschikt over een opleiding Nederlands recht, op wo-niveau. Je hebt aantoonbare ervaring op het genoemde vakgebied. Affiniteit met bestuursrecht is een pré, ervaring met privaatrecht een eis. Je kunt aantoonbaar procesmatig denken. Je bent communicatief sterk op verschillende niveaus (zowel ambtelijk als bestuurlijk, zowel intern als extern). Je bent oplossingsgericht, omgevingsbewust en assertief.

Wat ga je doen:

Als projectjurist ben je onderdeel van de drie-eenheid die primair verantwoordelijk is voor de projecten, samen met de planeconoom en de projectleider. Je bent een gelijkwaardig partner van de projectleider en planeconoom en jouw advies is in sommige gevallen doorslaggevend. Uiteraard ben je verantwoordelijk voor de overeenkomsten. Je beheert de gesloten overeenkomsten en adviseert je projectleider en de beleidsmedewerkers RO over het nakomen van afspraken aan zowel de zijde van de gemeente als aan de zijde van initiatiefnemers. Dit kunnen projectontwikkelaars zijn maar ook particulieren of andere instellingen. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over je vakgebied waarbij je ook over je grenzen heen kijkt naar de belangen van de gemeente. Je bent niet alleen een doener, maar ook een denker Je kijkt over de grenzen van de overeenkomsten heen, over het belang van het project, naar de ‘stip op de horizon’ waar de gemeente Buren heen wil. Je levert ook een duidelijke inhoudelijke bijdrage aan waar die stip staat. In essentie ben je het juridisch geweten van de gemeente op het gebied van de fysieke leefomgeving en speel je in die hoedanigheid een belangrijke rol in de mate van het succesvol afronden van de projecten. De projectjurist heeft dus een belangrijke rol binnen ons team, ook bij het op gang brengen en houden van ontwikkelingen. De invulling van het projectmatig werken staat bij de gemeente nadrukkelijk op de agenda. Je levert vanuit jouw rol als (project)jurist een bijdrage aan de ontwikkeling van projectmatig werken. Daarnaast is een onderdeel van je taak de beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ontwikkeling (team Beleid) te adviseren over het sluiten van overeenkomsten voor particuliere ontwikkelingen (bouw van 1 of 2 woningen). Je adviseert tenslotte in voorkomende gevallen medewerkers van team Regie & Projecten op het vakgebied van de fysieke leefomgeving.

Wij bieden:

  • Een 18-urige werkweek met flexibele werktijden en thuiswerken in overleg.
  • Max. €4.783,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10a).
  • ABP-pensioen.
  • Individueel keuzebudget. Je kunt zelf kiezen hoe je dit budget uitgeeft. Maandelijks extra inkomen? Het in één keer uit laten betalen? Extra verlofuren kopen?
  • (persoonlijke) Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij een positieve beoordeling aan het einde van dit jaar kan deze tijdelijke overeenkomst omgezet worden naar een vast dienstverband.

Dus… Ben jij de projectjurist die wij zoeken? Stuur jouw motivatiebrief en cv naar gemeente@buren.nl met als onderwerp ‘sollicitatie projectjurist’. Reageren kan tot en met 31 augustus 2020.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werken de medewerkers van de gemeente Buren momenteel zoveel mogelijk thuis. Hierdoor is het niet vanzelfsprekend om sollicitatiegesprekken ‘face to face’ te voeren. Vanuit ons behoort dit wel tot de mogelijkheden, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM uiteraard in acht nemen. Als wij nader met jou kennis willen maken, dan nemen we contact met jou op of het voor jou ook goed voelt om ‘face to face’ een gesprek te voeren en anders doen we dat op een andere, zo persoonlijk mogelijke manier.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Eliane Jacobs, teammanager Regie & Projecten, via telefoonnummer 14 0344.

De gemeente Buren hecht veel waarde aan integriteit. Van de kandidaat die in dienst treedt vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag. Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

Acquisitie door recruiters naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Download de vacature als PDF-bestand.