Gemeente Buren ondersteunt horeca bij heropening

27 mei 2020

Horecabedrijven uit gemeente Buren hoeven dit jaar geen huurkosten te betalen voor hun terras. Ook niet als ze tijdelijk willen uitbreiden. Wethouder Karl Maier: “We vinden het belangrijk om onze horecaondernemers in deze tijd te ondersteunen. Daarom bieden we de mogelijkheid om terrassen uit te breiden.” De gemeente roept horecabedrijven op om met een plan te komen als zij hun terras willen uitbreiden. Ook ondernemers die nu nog geen terras hebben, kunnen een plan indienen.

Vanaf 1 juni mogen restaurants en café’s deels heropenen. Ook terrassen kunnen weer open. Voor de terrassen geldt geen maximum aantal personen. Vanwege de 1,5 meter afstand kunnen er echter minder mensen op een terras dan voorheen. Daarom denkt de gemeente graag mee over tijdelijke uitbreiding tot 1 november 2020.

Flexibel

Uitbreiding van terrassen kan plaatsvinden op eigen terrein, of in het openbare gebied. Hiervoor moeten horecaondernemers een plan indienen bij de gemeente. Wanneer zij hier goedkeuring op hebben gekregen, kunnen zij hun terras uitbreiden. Bij de beoordeling van de plannen stelt de gemeente zich flexibel op door tijdelijk te mogen afwijken van het bestemmingsplan, de betreffende drank- en horecavergunning en de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Goed overleg met omgeving

Wethouder Karl Maier: “We vinden het heel belangrijk dat horecaondernemers hiervoor goed overleg voeren met hun omgeving. Uiteraard moeten ook de maatregelen vanuit de rijksoverheid en de noodverordening worden nageleefd. Op deze manier kunnen we horecaondernemers in deze lastige tijd extra ondersteunen én kunnen we onze inwoners extra ruimte bieden voor ontspanning.”

Meer informatie vindt u bij het onderwerp Hulp voor ondernemers.