Spring naar content

Werk in uitvoering

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 oktober 2023, 09:06

Kerk-Avezaath: Die Haghe

Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 10 november 2023 is Die Haghe in Kerk-Avezaath tijdelijk afgesloten. Gedurende deze periode voeren we werkzaamheden uit in deze straat.

Wat gaat er gebeuren?

Voor de nieuwbouwwijk Teisterbant is er een kraan geplaatst. Deze kraan staat op Die Haghe en een aantal parkeervakken. Vanwege de veiligheid is er een gebied rondom de kraan afgezet. Na de bouwwerkzaamheden wordt de kraan verplaatst naar het bouwterrein.

De weg blijft langer afgesloten. De aannemer legt namelijk nieuwe riool huisaansluitingen aan. Hiervoor moeten ze in de weg zijn. Door de werkzaamheden te koppelen, beperken we de overlast zoveel mogelijk. Alle werkzaamheden bij elkaar zullen ongeveer 5 weken duren.

Omleidingsroute

Die Haghe is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Via de Thornstraat en De Abdij zijn alle woningen wel te bereiken.

Er verdwijnen tijdelijk een aantal parkeerplaatsen. Om het parkeren deels op te lossen, zijn er rijplaten gelegd op het gras voor Die Haghe 25. Deze kunnen als parkeerplaats worden gebruikt.

Hulpdiensten

De aannemer zorgt dat hulpdiensten wel de mogelijkheid hebben om door de afzetting te gaan in geval van nood.

Avri

De ophaaldienst van de Avri kan bij alle woningen het vuil op blijven halen. Door de afsluiting is rondrijden niet mogelijk. Hierdoor moet de vrachtwagen deels achteruit rijden tijdens het ophalen.

Lingemeer: bermen en watergangen

De Kuiper Cultuur en Groen B.V. voert de komende periode maaiwerkzaamheden uit aan de bermen en watergangen op het Lingemeer. Dit gebeurt van 16 oktober tot en met 31 oktober 2023.

In die periode maaien zij de vaargeulen en zijpoten op het Lingemeer uit. Bij het maaien van de vaargeulen en zijpoten worden de aanwezige planten verwijderd. Dit gebeurt vanaf het water met een maaiboot.

Tijdelijk verplaatsen of uit het water halen van boten

Om de werkzaamheden goed uit te voeren en schade aan uw boot te voorkomen, vragen wij u om uw boot tijdelijk te verplaatsen of uit het water te halen. Dit geldt voor de boten die in het donkerblauw en bruin aangegeven gebied liggen op de kaart. Op deze kaart ziet u welke watergangen (blauw gearceerd) en zijpoten (bruin gearceerd) de uitvoerder gaat uitmaaien.