Spring naar content
Terug naar het overzicht

Bewoners Oranjehof krijgen sportief cadeau

4 augustus 2020, 15:19

Op 28 juli onthulde wethouder Niko Wiendels samen met een bewoner van Zorgcentrum Oranjehof de SilverFit Mile Fiets. Deze fiets bestaat uit een groot, verrijdbaar scherm dat je met een draadloze sensor aan bijna iedere beentrainer kunt koppelen.

Joris Maier, buurtsportcoach: “Het is superbelangrijk dat de bewoners van Oranjehof in beweging kunnen komen. Iedereen kan gebruik maken van de Silverfit Fiets. Het maakt niet uit of je nu een rolstoel of een rollator gebruikt. Beiden kan je heel makkelijk aanschuiven waardoor je alsnog kan bewegen.”

De SilverFit Mile fiets maakt het mogelijk om virtueel door verschillende landschappen te fietsen,waardoor elke fietstocht een ontdekkingsreis wordt. Bewoners van Oranjehof kunnen nu fietsen door hun geboortedorp, of per fiets een virtuele stedentrip maken door Rome en New York.

Niko Wiendels, wethouder Sport & Volksgezondheid: “Binnen de gemeente Buren willen we inzetten op een gezonde leef- en beweegcultuur. Dat geldt voor jong en oud. Regelmatig bewegen is één van de meest effectieve manieren om een goede gezondheid te krijgen en te behouden. Het verhoogt de zelfredzaamheid. Het is mooi om te zien dat de SilverFit Mile fiets hieraan bijdraagt. En op een innovatieve manier bewegen voor ouderen aantrekkelijk maakt”.