Spring naar content

Walking Footballers strijden om de Betuwe Cup

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 september 2020, 15:42

Vrijdag 25 september vindt op het sportpark van MEC’07 in Maurik het Betuws Walking Football Ontmoetingstoernooi plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek die van 18 t/m 27 september is met als thema sport inspireert, sport verbindt, sport maakt je fitter. Kortom, sport doet iets met je!

Aan het toernooi doen mee Walking Football teams van clubs als DFS, Dodewaard, Uchta, Echteld en Kesteren uit de gemeente Neder-Betuwe en BZS, FC Lienden en MEC’07 uit de gemeente Buren en Theole (Maluku Old Stars) uit Tiel. In totaal doen 8 teams mee aan dit toernooi dat ’s middags om half 4 begint. De prijsuitreiking is om ca. 21.00 uur met aansluitend de Derde Helft. Sportdietist en leefstijlcoach Suzanne Verwoert verzorgt voor de deelnemers een gezonde maaltijd. De buurtsportcoaches/verenigingsondersteuners van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe zijn betrokken bij de organisatie.

Walking Football is een voetbalactiviteit voor senioren. De essentie ervan is dat bij deze voetbalvorm tijdens het spel niet gerend mag worden. Snelwandelen mag echter wel. Er wordt gespeeld zonder keepers en er is geen buitenspel. Het tactisch aspect van het voetbal krijgt dan ook een andere dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

Met Walking Football worden meerdere vliegen op sportief, sociaal en maatschappelijk vlak in één klap gevangen. Ouderen gaan (meer) bewegen, het haalt ouderen uit hun isolement, je houdt senioren (langer) betrokken bij de club en de voetbalsport, het kan beoefend worden door zowel mannen als vrouwen (gemengd) en ook ouderen zonder voetbalverleden kunnen zo meedoen.
Het Betuws Walking Football Ontmoetingstoernooi is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met deze activiteit. Belangstellenden zijn van harte welkom.

WF toernooi flyer