SWB bouwt huurwoningen in Maurik

13 april 2018
Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woningstichting SWB uit Lienden heeft plannen om, op het terrein van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik, 25 nieuwe huurwoningen te bouwen.

Goedkeuring vanuit de Provincie
De provincie Gelderland kent aan dit project een subsidie van € 500.000 toe. De gemeente Buren levert ook een bijdrage van € 100.000, dat was een voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie van de provincie. SWB en gemeente Buren zijn hier zeer verheugd over, want met deze toezegging is het zeker dat SWB de woningen kan gaan bouwen.

SWB is al begonnen!
De voorbereidingen van de sloop van het gebouw zijn al gestart. De woningstichting zal zeer binnenkort beginnen met de uitwerking van het (stedenbouwkundig) plan om deze in te kunnen dienen bij de gemeente. Hierop kunnen we dit voorjaar nog de bestemmingsplanprocedure van start laten gaan.

Nieuwe woningen
De woningen zijn geschikt voor kleine gezinnen, maar kunnen ook aangepast worden aan de behoefte van de bewoner op dat moment. We denken dan aan een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar ook aan een extra slaapkamer op de verdieping voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Naar verwachting krijgen alle woningen een huur onder de sociale huurgrens van € 710,68.

Het is de bedoeling om begin 2019 te starten met de bouw van de woningen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het project? Kijk dan op de website van SWB en/of meld u aan voor de nieuwsbrief door het sturen van een email met naam, adres en telefoonnummer naar swb@swb-lienden.nl o.v.v. nieuwsbrief Kersentuin. Aanmelden kan uiteraard ook telefonisch via 0344-601914.

Wilt u in aanmerking komen voor één van deze huurwoningen, dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woongaard. Let op, voor huurwoningen met een huurprijs tot € 710,68 geldt er een maximale inkomensgrens van € 41.056 (bruto jaarsalaris). Toewijzing vindt plaats op basis van inschrijfduur. Dus heeft u interesse, maar staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan vandaag nog in via de website van Woongaard.