Een goed voornemen voor het nieuwe jaar? Doe mee aan IkPas

18 december 2018

Alcoholgebruik 30 dagen op pauze, leidt tot minder drinken op lange termijn

FrisValley – het regionale alcoholmatigingsproject waar ook gemeente Buren bij aangesloten is – doet in januari 2019 mee aan IkPas, de landelijke campagne om 30 dagen alcohol te laten staan. Durft u de uitdaging aan? Doe mee! Inwoners – maar ook bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen – kunnen zich inschrijven op www.ikpas.nl/inschrijven.

Nederland start het nieuwe jaar met IkPas. Dat is een succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers hun alcoholgebruik op pauze zetten. Op 1 januari 2019 start een 30-dagen campagne. Ook in FrisValley kunnen mensen de uitdaging aangaan en 30 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten, zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in jouw leven en zorgt ervoor dat veel deelnemers zich ook op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die wil meedoen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

Wat levert IkPas op?

Mensen die de afgelopen jaren meededen aan IkPas, merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Bovendien sliep bijna 45% structureel beter. Uitgebreide informatie over alle resultaten in 2018 staat op www.ikpas.nl.