Buurzaamheidsprijs voor Theater Heerenlogement

8 januari 2019

Theater Heerenlogement in Beusichem is winnaar van de Burense Buurzaamheidsprijs. Burgemeester De Boer reikte deze prijs maandag 7 januari uit tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

Dit ‘Kleine Podium voor Grote Artiesten’ draait volledig zonder subsidie op een team van circa 30 vrijwilligers. Samen zijn zij goed voor zo’n veertig optredens per jaar, waaronder grote namen als Youp van ’t Hek, Jeroen van Merwijk en Erik van Muiswinkel. Maar ook aanstormend talent krijgt hier een podium.

Burgemeester en winnaar van de Burense Buurzaamheidsprijs Theater Heerenlogement

Vrijwilliger van het Jaar

Steven Hulst uit Buren mag een jaar lang de titel Vrijwilliger van het Jaar voeren. Steven Hulst is als vrijwilliger ongeveer een dag per week actief voor onder meer de Stichting Evenementen Buren Stad en beheerder van de website Muziek in Buren. Ook is hij is mede-oprichter en organisator van wijnfestival Chateau voor Buren, voorzitter van de onlangs opgerichte energiecoöperatie eCoBuren, en secretaris van de Synagoge Buren.

Burgemeester en Vrijwilliger van het Jaar Steven Hulst

Kanjer van Buren

Laura Dekker uit Buren is benoemd tot Kanjer van Buren. Laura Dekker (18 jaar) is Europees en Nederlands kampioen freestyle voetballer bij de vrouwen. Ook haalde ze brons bij het Wereldkampioenschap. Ze hoort bij de top 8 van de wereld. Zij is daarmee een idool van en een voorbeeld voor veel jongeren in onze gemeente.

Burgemeester en Kanjer van Buren Laura Dekker

Waardering voor vrijwilligers

Elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie reikt de burgemeester drie prijzen uit: de Vrijwilliger van het Jaar, de Buurzaamheidsprijs en de Kanjer van Buren. Ook dit jaar ontvangen alle genomineerden een prijs. Naast een oorkonde, reikt de gemeente ook geldbedragen uit, te besteden aan het vrijwilligerswerk van de betreffende persoon of organisatie. De Vrijwilliger van het Jaar krijgt € 500 en de winnaar van de Buurzaamheidsprijs € 750. De overige genomineerden in deze categorieën ontvangen € 250. De Kanjer van Buren krijgt € 125. Hiermee spreekt de gemeente Buren haar waardering uit voor alle vrijwilligers en hun bijdrage aan onze gemeenschap.

Nieuwjaarsreceptie Winnaars. Foto William Hoogteyling.