Spring naar content

De WOZ-waarde: wij staan klaar voor uw vragen of bezwaren

20 februari 2024, 08:43

Rond 23 februari ontvangt u de aanslag voor de onroerendezaakbelasting. U vindt krijgt een brief via de post of digitaal in de berichtenbox van MijnOverheid. In deze brief staat de WOZ-waarde van uw woning. We kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van de brief vragen heeft. Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald? Waarom is deze gestegen? Wat betekent dat voor mij? En hoe kan ik bezwaar maken? Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. 

De WOZ-waarde is gebaseerd op de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 in onze gemeente zijn verkocht. De WOZ-waarde gebruiken we om de onroerendezaakbelasting voor uw woning te berekenen. Wij vinden het belangrijk dat uw WOZ-waarde klopt.

Heeft u vragen of bent u het niet eens met de WOZ-waarde, bel dan met ons. Wij nemen dan samen met u de aanslag door. We kunnen u ook uitleggen met welke verkochte woningen we uw woning vergeleken. U kunt ook uw taxatieverslag opvragen. Hierin staat de waarde van uw woning. U vraagt deze aanslag eenvoudig op via www.buren.nl/WOZ.

Ons bel-team zit voor u klaar

U kunt ons iedere werkdag bereiken op telefoonnummer 14 0344 tussen 9.00 en 12.00 uur. Is het druk aan de lijn? Laat dan een bericht achter. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. U kunt ons ook mailen: woz@buren.nl. Op een later moment kunt u ons ook bellen. Het kan dan voorkomen dat onze telefonisten een terugbelnotitie maken en u op een later moment wordt teruggebeld.

Makkelijk zelf bezwaar maken

In het telefoongesprek met ons blijkt misschien dat de taxatiegegevens niet kloppen. Of misschien lijken de verkochte woningen niet op uw woning. Ook kan bijvoorbeeld sprake zijn van achterstallig onderhoud of verouderd sanitair waar in de taxatie geen rekening mee is gehouden. In dat geval is het slim om bezwaar te maken. Dat kunt u makkelijk zelf doen.

Meer informatie over bezwaar maken, de WOZ-waarde en een rekenvoorbeeld, vindt u in onze infographic. U vindt de infographic op www.buren.nl/WOZ.