Spring naar content

Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

27 november 2023, 10:58

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op 31 januari 2024. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via griffie@buren.nl.

Politiek Actief

De cursus Politiek Actief wordt georganiseerd door de griffie (de ondersteunende afdeling van de gemeenteraad) in samenwerking met ProDemos. De cursus is interessant voor iedere inwoner van de gemeente Buren die meer wil weten over lokale politiek of erover nadenkt zelf aan de slag te gaan binnen de lokale politiek.

Inhoud

Gedurende de cursus zullen verschillende thema’s worden behandeld. Van lokaal tot landelijk niveau leert u hoe politici beslissingen maken, welke rechten zij hebben en wat u als inwoner kunt doen om invloed uit te oefenen. Daarnaast maakt u kennis met verschillende Burense raadsleden.

Programma

De cursus vindt plaats op 4 woensdagavonden van 19.30 uur tot 22.00 in het gemeentehuis.

 • Bijeenkomst 1: 31 januari 2024
  Thema: Verkiezingen en politieke partijen
 • Bijeenkomst 2: 14 februari 2024
  Thema: Hoe werkt de gemeente?
 • Bijeenkomst 3: 28 februari 2024
  Thema: Hoe werkt de gemeenteraad?
 • Bijeenkomst 4: 13 maart 2024
  Thema: Gemeentefinanciën en raadsvergaderingen

 Voor alle inwoners

De gemeente vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus divers is. Op die manier komen verschillende invalshoeken aan bod. Iedereen is dan ook van harte welkom in de cursus. De cursus en het lesmateriaal zijn zeker ook toegankelijk mensen met een fysieke beperking.

 Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, stuur een e-mail naar griffie@buren.nl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Bij veel interesse werken we met een wachtlijst.