Spring naar content

Komt u ook naar de Burense compostdagen?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 februari 2024, 15:35

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 zijn de Burense compostdagen! Wij delen dan gratis gecertificeerde compost uit aan alle inwoners van de gemeente Buren.

Compost: het zwarte goud voor uw tuin
We zien dat inwoners steeds beter het GFT-afval scheiden. Dat GFT-afval vormt de grondstof voor vruchtbare compost. Om de cirkel rond te maken organiseert de gemeente Buren dit jaar twee compostdagen, waarop inwoners gratis een emmer, zak of kruiwagen compost kunnen komen scheppen.

We kiezen bewust voor losse compost en niet voor voorverpakte compost. Zo voorkomen we onnodig verpakkingsplastic.

Bloemzaad voor Zilver Buren
Om het 25-jarig jubileum van de gemeente Buren nog meer kleur te geven en een bijdrage te leveren aan meer biodiversiteit bieden we ook gratis bloemzaad aan. De mix aan bloemzaad bevat 19 soorten kleurrijke weidebloemen.

Denk aan goudsbloemen, klaprozen, korenbloemen en andere eenjarige soorten. Ideaal wanneer u een prachtige bloementuin wilt creëren zonder al te veel inspanning. Het aanleggen van een bloementuin is niet alleen goed voor de natuur, maar verlaagd ook het onderhoud van de tuin of weide. De bloemen trekken vooral bijen, vlinders en hommels, maar ook andere nuttige insecten genieten van deze weide bloemen.

Datum: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024

Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: Buurtboerderij ‘de Uitweg’ in Buren, Haagse Uitweg 3

Wat neemt u zelf mee?
Neem zelf een schep en zak, emmer of andere verpakking voor de compost mee. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. U kunt komen wanneer het u uitkomt, binnen de genoemde tijden.