Spring naar content

Ontwerpwedstrijd ambtsketen kinderburgemeester!

21 maart 2024, 15:23

Gemeente Buren is op zoek naar een kinderburgermeester. Hans Martijn Ostendorp: ‘Ik waardeer de betrokkenheid van kinderen enorm. Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen meedenken.’
(De oproep om je aan te melden als kinderburgemeester volgt later in het voorjaar.)

De burgemeester van de gemeente Buren doet een oproep aan kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeente Buren: Willen jullie de ambtsketen voor de toekomstige kinderburgemeester van de gemeente Buren ontwerpen? Het winnend ontwerp wordt uiteindelijk een echte ambtsketen!

Net als de burgemeester draagt de kinderburgemeester een ambtsketen tijdens officiële bezoeken. De ambtsketen zorgt voor herkenning. In een ambtsketen zitten vaak elementen die met de gemeente te maken hebben.

De burgemeester daagt leerlingen uit de gemeente Buren uit om op een unieke en bijzondere manier de ambtsketen voor de toekomstige kinderburgemeester te ontwerpen. De ambtsketen moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De ambtsketen voor de kinderburgemeester is te dragen door zowel jongens als meisjes en bevat elementen die typisch Burens zijn.

Het ontwerp kan op verschillende manieren worden aangeleverd:

  • Per mail: naar aanmelden@buren.nl;
  • Per post naar het gemeentehuis in Maurik, De Wetering 1, 4021 VZ, Maurik. Ter attentie van: jury kinderburgemeester;
  • Afgeven bij de receptie van het gemeentehuis.

Het aanleveren van een ontwerp kan tot 1 mei 2024. De jury bekijkt alle ontwerpen en controleert of deze voldoen aan de voorwaarden. De winnaar wordt door de jury gebeld en uitgenodigd voor een uitreiking.

Tijdens de uitreiking wordt bekend gemaakt welk ontwerp heeft gewonnen. Die dag zal de burgemeester een nieuwe oproep doen: wie wil de nieuwe kinderburgemeester worden?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan naar de gemeente via het telefoonnummer: 14 0344 of stuur een mail naar bestuur@buren.nl.