Vrijwilligers gezocht

9 juli 2018
Dit nieuwsbericht is verlopen.

Welzijn Rivierstroom ondersteunt, brengt mensen bij elkaar en is op zoek naar inwoners die zich vrijwillig willen inzetten. Er zijn de onderstaande vacatures:

  • De Vrienden van Benaja zoeken een chauffeur die een paar uurtjes wil besteden om deelnemers van en naar de zorgboerderij te brengen. Bedrijfsauto aanwezig.
  • Welzijn Rivierstroom heeft plek voor een teamleider Burenhulp voor Lienden en omgeving. Hij of zij koppelt binnengekomen hulpvragen aan de beschikbare vrijwilligers.
  • Mensen die houden van koken en het bedenken van recepten met een klein budget kunnen aan de slag in de buurtkeuken in het Huis van Lienden.
  • In het dorp Lienden is Welzijn Rivierstroom opzoek naar een boodschappenmaatje voor een man met een beperking. Samen met deze man kijkt u wat er voor boodschappen nodig zijn, maakt u een boodschappenlijstje en gaat u samen boodschappen doen. U bent een luisterend oor en u signaleert aan de begeleider van deze man eventuele problemen. De verwachting is  dat dit boodschappenmaatje langdurig ingezet gaat worden. Daarnaast heeft deze man nog een klein hondje; af en toe vergeet deze man zijn hondje uit te laten, misschien dat u dat wel wilt doen.

Humanitas-BOR helpt gescheiden ouders in de omgangsregeling met hun kinderen en zoekt nog meer vrijwilligers. Hein Claassen uit Eck en Wiel doet dit vrijwilligerswerk.

“Ouder en kind weer samenbrengen, dat is wat je doet als BOR-vrijwilliger bij Humanitas. Je begeleidt gescheiden ouders en hun kinderen bij een goede omgangsregeling. Geweldig mooi werk: je ziet mensen echt opleven!” ‘BOR’ staat voor ‘Begeleide OmgangsRegeling’.

Hein Claassen heeft inmiddels al aardig wat kinderen begeleid. BOR Rivierenland wordt vaak gevraagd om te bemiddelen in situaties waar kinderen, door echtscheiding, één of beide ouders al maanden of jaren, niet hebben gezien.

Claassen: “Na mijn onderwijsloopbaan wilde ik mijn ervaring in het werken met kinderen en hun ouders niet verloren laten gaan. Ik besteed hier graag een deel van mijn vrije tijd aan. Elke zaak is weer nieuw en uniek. Het werk blijft verrassend en afwisselend. Helemaal mooi is het als je een traject succesvol kunt afsluiten. Dat lukt jammer genoeg niet elke keer maar gelukkig wel vaak genoeg om dit inspirerende werk te blijven doen!”

Meer informatie

Geïnteresseerd? Vragen? Neem contact op met Welzijn Rivierstroom 0344-602337 vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl. Meer vacatures staan op www.welzijnrivierstroom.nl